O’T PUFAGINING YUZAGA KELISH SABABLARI HAMDA UNDA XALQ TABOBATINING O`RNI - I.R. Asqarov; Tolakov N.Q.; Karimov S.D. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Statistika ma’lumotlarga ko‘ra, yer yuzi aholisining besh foizi o‘t pufagida tosh borligidan qiynalar ekan. O‘t pufagi xastaliklari erkaklarga qaraganda ayollarda ikki-uch baravar ko‘proq kuzatiladi. O‘t pufagi yallig‘lanishi, tosh yig‘ilishi, o‘t dimlanishi, “qurt” paydo bo‘lishi kabi kasalliklarning yuzaga kelishi hamda xalq tabobati ushbu maqolaning mohiyatini tashkil etadi.