KOMMUNIKATIV YONDASHUV VA INTERAKTIV METODLAR YORDAMIDA KURSANTLARNING MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Sh.I.Musayeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Vatanimizda chuqur ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy o‘zgarishlar amalga oshirilayotgani, Dunyo miqyosida davlatimiz obro‘sining oshishi va respublikamizning jahon hamjamiyatiga qo‘shilishi til va jamiyat o‘rtasidagi munosabatlarni mohiyatan yangilab berdi. Shu jumladan, 2017 yil 7-fevralda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining 5 yilga mo‘ljallangan “O‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha harakatlar strategiyasi to‘g‘risi”da PF- 4947 sonli farmonini qabul qilinishi va ushbu strategiyaning IV bo‘limining 3-bandida ham aynan respublikamizda ta’lim jarayonini yangitdan shakllantirish haqida alohida ta’kidlab o‘tilgan. Fuqorolarimizni, ayniqsa, yosh avlodni chet tillarida o‘qitish mamlakatimizda davlat ahamiyatiga ega bo‘lgan muhim masalaga aylandi. Hozirgi kunda xorijiy tillarni o‘rganish va o‘rgatishga yurtimizda katta ahamiyat berilmoqda. Shu vaziyatdan kelib chiqqan holda, respublikada ijtimoiy-siyosiy, ilmiy-texnikaviy va madaniy vaziyat rasmiy davlat tili maqomiga ega bo‘lgan o‘zbek tilini boshqa zamonaviy, dunyoviy xorijiy tillar bilan qiyosiy-tipologik jihatdan tizimli o‘rganishni taqazo etadi.