O´"zBEK SOMATIK FRAZEOLOGIK BIRLIKLARINI INGLIZ TILIGA TARJIMA QILISH - Toshquvvatov Xayrulla (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Bu maqolada o´zbek somatik frazeologik birliklarini ingliz tiliga tarjima qilish usullari ko´rib chiqilgan. Bosh, yurak, ko´z, qo´l, burun komponentli frazeologik birliklarini analog tarjima, ekvivalent tarjima, tasvirlash uslubi, kalka metodi orqali tarjima qilish uslublari o´rganilingan.