LOTIN TILI VA TIBBIYOT TARIXI - Mo’minova Oftobxon Karimovna; Abdunazarov Ilosbek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi vaqtda lotin tili yangi atamalarni yaratish va mavjud atamalarni takomillashtirish uchun qurilish materialidir. Kundalik tushunchalardan farqli o'laroq, bu atama fan, texnika va san'atda qo'llaniladigan qisqa va ixcham tushunchani bildiradi. Lotin tili tufayli terminologiya xalqaro keng yoyila boshladi.