“ПРЕФИКСАЦИЯ КЛИНИК АТАМАЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШ УСУЛИ СИФАТИДА” МАВЗУСИНИ ЎҚИТИЛИШИ ВА ЁРИТИЛИШИ, ТЕХНИКАСИ - Нишонова Дилнавоз Жонибековна; Abdunazarov Ilosbek; Паттихонова Барнохон (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Тиббиёт институтларида лотин тилини ўқитишда қўлланиладиган машқларнинг айрим тип ва турлари қанчалик самарали бўлса, улар тил ўргатишнинг бутунлай муваффақиятли бўлишини таминлайди. Шунингдек, тил ўрганувчиларда машқлар тизимининг фонетик, грамматик ва лексик малакаларни шакллантирувчи қисмлари ўз навбатида – талаффузни ўргатадиган, гапиришнинг синтактик томонларини ўргатадиган, оғзаки нутқнинг морфологик малакаларини ўргатадиган машқлар циклига бўлинади. Машқлар цикли маълум тил ҳодисаларини ўргатадиган анча кичик машқлар гуруҳига бўлиниши мумкин.