ТИББИЁТ ОЛИЙГОХЛАРИДА ЛОТИН ТИЛИНИНГ ДОЛЗАРБЛИГИ - Туйчиева Одина Собировна; Шерқулов Зохиджон (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ҳозирги кунда олий ўқув юртларининг таълим дастурларидан француз, немис, инглиз, испан, япон ёки лотин тили каби тилларни ўқитиш кенг жой олган. Лотин тилини ўқитиш инглиз ёки француз тилини ўқитиш каби жарангламаса ҳам, чет тилларни ўрганишда бу тилнинг ўз ўрни бор. Лотин тили роман тиллар гуруҳига кирувчи испан, италян ва португал тилларини ўрганишда асос бўлиб хизмат қилади.