NOFILOLOGIK YO’NALISHLARDA TA’LIM OLAYOTGAN TALABALARDA INGLIZ TILIDA YOZISH KO’NIKMASINI RIVOJLANTIRISH - Mamataliyeva Arofat Rahmonali qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. Ushbu maqolada ingliz tili darslarida yozish ko’nikmalarini rivojlantirish ko’rib chiqiladi. Yozuv faqat nutq faoliyatining boshqa turlarini o’rgatish vositasi bo’lib, talabalarga materialini yaxshiroq o’zlashtirishga imkon beradi, shuningdek, talabalarning yozma nutq qobiliyatlarini shakllantirishni nazorat qilish vositasidir. Shu bilan birga, zamonaviy jamiyatda yozma muloqot shakli muhim kommunikativ funktsiyani bajaradi, shuningdek chet tilini o’qitish samaradorligini oshiradi.