O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING “INVESTITSIYA VA INVESTITSIYA FAOLIYATI TO’G’RISIDA” GI QONUNI VA JAHON BANKINING TO’G’RIDAN-TO’G’RI XORIJIY INVESTITSIYALAR BO’YICHA YO’RIQNOMALARINING QIYOSIY TAHLILI - Yaqubova Guli Qosimboy qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Mazkur maqolada bugungi kunda har bitta mamlakatda rivojlanayotgan va ularning iqtisodiy jihatdan rivojlanishiga o’z hissasini qo’shayotgan investorlar va ularning har bitta mamlakataga kiritayotgan sarmoyali investitsiyalari, shuningdek ushbu investitsiyalarni jalb etishga sabab bo’lgan mamlakatimizda qabul qilingan “Investitsiya va investitsiya faoliyati to’g’risida”gi Qonunni va Jahon bankining invistitsiyaviy munosabatlarni bevosita tartibga solishga qaratilgan yo’riqnomalarining o’xshash hamda faqrli jihatlari, qiyosiy tahlil qilish orqali yoritiladi. Xorijiy investorlarning huquq va majburiyatlarini milliy qonunchilik va xalqaro investitsiya to’g’risidagi qonunchilik bilan tartibga solish bugungi xalqaro invesitisiyaviy munosbatlarni hal qilishda juda muhim.