O‘QUVCHI YOSHLARGA O‘ZBEK MILLIY CHOLG‘ULARINI IJRO ETISH JARAYONIDA PEDAGOGIK YONDASHUVNING AHAMIYATI - Uvaydulloyev Azizbek Dilmurod o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqolada musiqa, musiqa cholgʻu asboblari, ularning turlari, bolalarning musiqiy-ritmik harakatlarni bajarishi, musiqa o’qituvchisi nazoratida bolalarning qo’shiq kuylashi holati, bolalarda cholg’uchilikka oid ijodkorlikni shakkllantirish, shu maqsadda musiqa psixologiyasi va turli xil o’yinli texnologiyalardan foydalanish, notaga qarab ijro qilish hamda uning murakkab jarayonlari to’g’risida batafsil yozilgan.