QASHQAR RUBOBI CHOLG‘USINI IJRO QILISHGA O‘RGATISH JARAYONIDAGI TA’LIM MUAMMOLARI XUSUSIDA - Ro‘zimurodov Ilyos Azamatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Musiqa san’ati tushunchasida birinchi tasavvur etiladigani bu kuy, ya’ni ohangdir. Inson turli ifoda vositalari bilan o‘z fikrlarini bayon etib, dilidagi histuyg‘usi va mulohazasini boshqalarga yetkazuvchidir. Musiqa, kuyning yangrashi, albatta, musiqiy cholg‘ular yordamida amalga oshiriladi. Ana shunday cholg‘ulardan biri bu qashqar rubobidir. Rubob tarixi uzoq o‘tmishlarga borib taqaladi.