KRAN BALKALARINI ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASI VA PAYVANDLASH ISHLARINI LOYIHALASH - Abdullayev Shavkatbek Azimovich; Abduqahhorov Saydullo Akmaljon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Bugungi kunda mashinasozlik, qurilish va boshqa mehnat sohalarida payvandlash maxsulotlarini ishlab chiqarish muhim o‘rin tutadi, ular katta hajmdagi ishlarni va ommaviy konstruksiyalarni ishlab chiqarishni o‘z ichiga oladi. Mashinasozlikda sanoatida payvand konstruksiyalarni yaratish va ulardan foydalanish keng ko‘lamda amalga oshirilmoqda, payvandash yo‘li bilan bajarilgan barcha konustruksiyalar va extiyot qismlarni xozirda sanoatda o‘z o‘rnini topmoqda