XALQARO SARMOYAVIY NIZOLARDA VIJDONLILIK TUSHUNCHASI -ARBITR DILEMMASI - Xusanova Marjona G’anisher qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola xalqaro investitsiya nizolarida arbitraj sudlari va taraflar tomonidan vijdonlilik prinspining protsessual va mazmuniy jihatlarini qamrab olgan holda qo'llanilishini o'rganadi. Vijdonlilik tamoyilining boshqa prinsiplardan farqini tahlil qiladi. Ushbu tamoyilning xalqaro sarmoyaviy nizolarni hal qilishdagi ro’lini, investitsiya nizolarida vijdonlilik tamoyilining qo’llanilishini va investitsiya nizolarining yurisdiktsiya bosqichida vijdonlilik kontseptsiyasini amalga oshirishining batafsil tahlillarini tahlil qiladi, so'ngra ushbu kontseptsiyaning sud qarorlariga ta'sir qilishining turli usullarini bayon qiladi. Dunyo mamlakatlari xalqaro sarmoyaviy nizolarni hal qilish bo’ycha murojaat qiladigan konvensiya haqida ma’lumot beradi.