АЛЬКОГОЛЛИ ГЕПАТИТ БИЛАН КАСАЛЛАНГАН БЕМОРЛАРДА ДАВОЛАШ САМАРАДОРЛИГИНИ ДИНАМИК БАХОЛАШДА ЖИГАР ЭЛАСТОГРАФИЯСИНИ ҚЎЛЛАШ - Ахмадалиева У. Қ; Қодиржонов М. А (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Мавзунинг долзарблиги. Замонавий гастроэнтерология ва гепатологиянинг энг долзарб ва эътиборни талаб қиладиган муаммоларидан бири бу асосан спиртнинг гепатотоксик таъсиридан келиб чиқадиган токсик жигар шикастланиши. Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти (ЖССТ) маълумотларига кўра, дунё аҳолисининг ҳар йили 3,7% алкогол билан боғлиқ касалликлардан вафот этади ва 140 миллион одам алкоголга боғлиқликдан вафот этади ва уларнинг ярми жигар касалликларига чалинади.