PRAGMALINGVISTIKANING TILDAGI O’RNI VA RIVOJI - Egamberdiyeva Dilfuraxon Shaxobiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Tilshunoslikning yangi va dolzarb masalalarga boy bosqichlaridan biri Linguopragmatika yoki Pragmalingvistika bosqichi tilga kommunikativ yondashuv bilan ajralib turadi. Bu degani, til aloqa vositasi sifatida qabul qilinadi va tilning kommunikativ funktsiyasi uning asosiy funktsiyasi deb tan olingan. Aloqaviy tilshunoslik, foydalanishdagi til sifatida nutq faoliyati sifatida tillar bo'yicha harakatlarni o'rganadi. Pragmalingvistikaning tilshunosikdagi tutgan o’rni va rivojiga har bir til vakillari tilshunos olimlari kabi o’zbek tilshunoslarini ham sanab o’tishimiz mumkin.