МАҚОМЛАР ТАРИХИ, НАЗАРИЯСИ ВА ИЖРОЧИЛИК МУАММОЛАРИ - Бегматов Соибжон Махмудович; Махмадалиев Зариф Абдуғаффорови (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Aннотация: Мазкур мақолада ўзбек мумтоз мусиқасидаги мақом жанрининг ўрни ва аҳамияти, мақомчилик санъатининг ривожланиш босқичлари, етук хонандалар ва бастакорлар ижоди ҳамда репертуарлари, замонавий нота ёзувлари орқали нашр этилган тўпламлар сифати, уларни назарий ва амалий ўзлаштириш ишлари амалга ошириш масалалари ёритилган.