TIBBIYOTDA QO‘LLANILUVCHI POLIMER MODDALAR - Qurbonova Salima Shuxratovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
70-yillaming o’rtalaridan hozirgi kungacha fanning yangi sohasi — kimyo (http://cheminfo.uz/), biologiya va tibbiyot fanlari (http://medall.uz/)mushtarakligida vujudga kelgan tibbiy biologik polimerlar (https://cheminfo.uz/yuqori-molekulali- birikmalar-polimerlar/)kimyosi rivojlanib kelmoqda. Bu fanga bo‘lgan qiziqish hozirgi zamon tabiatshunosligining fundamental aspektlari bo‘lmish jonli va jonsiz narsalaming o‘zaro ta’siri va tibbiyot hamda og‘liqnisaqlashda turli-xil sun’iy polimerlarni qo’llashdan kelib chiquvchi amaliy xulosalar bilan izohlanadi.