MAKTABGA TAYYORLOV YOSHIDAGI BOLALARNI IJODIY TASAVVURINI RIVOJLANTIRISH - Asqarova Gullola (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishda oilaning ahamiyati. Bolalarning ijodiy qobiliyatlarini erta aniqlash va rivojlantirish zamonaviy ta'limning asosiy vazifasidir. Ularni rivojlantirish bo'yicha ish imkoniyatlaridan qay darajada foydalanish ko'p jihatdan katta yoshdagilarning ijodiy salohiyatiga bog'liq bo'lib, fan va madaniyat, ilmiy-texnika taraqqiyoti, ishlab chiqarish va ijtimoiy hayotning yanada rivojlanishini ta'minlaydi. Ularning samarali rivojlanishi oila va maktabgacha ta’lim muassasalarining birgalikdagi sa’y-harakatlari bilan mumkin.