O‘ZBEKISTONDA TIBBIY SUG‘URTANI AMALIYOTGA JORIY ETISHNING ISTIQBOLLARI, ASOSIY MUAMMO VA YECHIMLARI - Xomidov Mirjalol Ne’mat o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: bu maqolada O‘zbekistonda oxirgi yillarda tadbirkorlik asosida shakillangan sug‘urta bozori haqida asosan respublikamizda so‘ngi yillarda tibbiyot sohasida amalga oshirilayotga davlat tibbiy sug ‘urtasi mexanizmlarini amaliyotga joriy qilinishi, uning istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Shuni aytib o‘tish kerakki bu maqolada jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining dunyo bo‘yicha tibbiy sug‘urta haqidagi ma’lumotlari ham keltirib o‘tilgan. Bunga qo‘shimcha ravishda davlat tibbiy sug‘urtasini amaliyotga joriy qilinishi orqali nafaqat respublika aholisi balki tibbiyot xodimlarining ham ish faoliyatidagi ayrim muammolar o‘z yechimini topishi to‘g‘risida ilmiy asosga ega bo ‘lgan ma’lumotlar yoritilgan.