URMA ZARB CHOLG’ULARNING KELIB CHIQISH TARIXI VA QO’LLANILISHI - Irnazarov Oybek Yuldoshovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Doira cholg’usining kelib chiqish tarixi uzoq o’tmishga borib taqaladi. Musiqachilikda dastlab urma zarbli cholg’ular paydo bo’lgan. Bular Nog’ora, chindovul, childirma, dovul, doiralardir. Qadim zamonlardan to hozirgi davrimizgacha bizga yetib kelgan doira cholg’u asbobi o’zgarmagan holda saqlanib kelmoqda.