TALABALARNING KOMMUNIKATIV MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING MAZMUNI - Sh.Sh.Olimov; D.F.Oltiyeva (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim tarbiya, turli munosabatlar ta’sirida barkamol shaxs sifatida shakllanashi va rivojlanishi, insonni jamiyatdan va shaxslararo bo’ladigan o’zaro muloqotdan ajratib qo’yish, uni shaxs sifatida shakllanishiga to’siq bo’lishi kabi masalalar yoritilgan.Shuningdek, o‘quvchilarda muloqot madaniyatini shakllantirishda ko‘plab metodlar bilan bir qatorda, savol-javob, suhbat hamda trening metodlari muhim ahamiyatga ega ekanligi, talabalarning muloqot madaniyati ko‘nikmalarini shakllantiradigan usullar va pedagogik jarayonda o‘ziga xos bu usullardan foydalanish natijasidagina kutilgan samaradorlikka erishish mumkinligi tahlil qilingan.