ASHTARXONIYLAR DAVLATI TASHKIL TOPISHI VA DAVLAT BOSHQARUVI - Saidusmonov Bahrom; Turgʻunjonova Muxlisa Ziyodullajon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada Ashtarxoniylar davlatining tashkil topishi, ashtarxoniylar davlatidagi boshqaruv tizimi, Nodir Muhammadxoning boshqaruvidagi ziddiyatlarning kuchayishi uning oʻgʻli Abdulaziz bilan boʻlgan taxt uchun kurashlar va Imomqulixon davrida markazlashgan davlatning qaror toptirish uchun boʻlgan harakatlari Subxonqulixoning xalq hayotini oʻrganish uchun qilgan ishlari, Ashtarxoniylar davlat boshqaruvining Shayboniylar davlatining boshqaruvi bilan oʻxshashligi va farqli jihatlari yoritiib beriladi.