MATEMATIKANING DASTURLASHDAGI O‘RNI - Shodmonova Ozoda Nosir qizi; Sovbatov Nodirbek Sherzod o‘g‘li; Mustafayeva Ozoda Shavkat qizi; Aliboyev Sohib Asliddin o‘g‘li; Sharipova Sadoqat Fazliddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada matematikaning informatika fani va dasturlashdagi ahamiyati o‘rganilgan. Dasturlash, dasturlash tillari, bo‘limlari haqida, matematika, dasturlash haqidagi fikrlar, va dasturlashni O‘zbekistonda rivojlantirish haqida so‘z borilgan.