BIR UMUMLASHGAN FIRIDRIXS MODELINING XOS QIYMATLARI JOYLASHISH O’RNI HAQIDA - Alimov Salohiddin Hikmat o‘g‘li; Ro‘zmuxammadov Asilbek Sanjar o’g’li; Shamsiddinov Ozodbek Utkir o’g’li; Suvanqulova Muxlisa Sherzod qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Bir umumlashgan Fridrixs model operatorining xos qiymatlarini o’rganish masalalari ko’p mualliflar tomonidan o’rganilgan bo’lib xususan akademik S. N. Lakaev maktabda shunga o’xshash Fridrixs modeli qaralgan bo’lib, ikki zarrachali Shroedinger operatori zarrachalar tortishuvchi bo‘lgan hol qaralgan va muhim spektrdan quyidagi xos qiymatlari soni o’rganilgan.