ME’MORCHILIK OBIDALARIDAGI BEZAKLARDA ARABIY YOZUVLAR VA ULARNING O‘ZIGA XOS TOMONLARI. XATTOTLIKNING NAQQOSHLIK BILAN BOG‘LIQLIGI - Kenjayev Shavkat (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Qadimdan Sharq mamlakatlari madaniyati, me'morchiligi boshqa xalqlar madaniyatidan o‘ziga xos xususiyatlari bilan ajralib turgan.Shu jumladan, naqqoshlik hamda xattotlik sohasida ham o‘z ishining ustasi bo‘lgan va butun Sharqda nom taratgan bir qancha olim-u ustalar yetishib chiqqan. Bugungi kunda ham mavjud bo‘lgan ko‘plab me'morchilik obidalaridagi naqqoshlik ishlari, ulardagi arabiy yozuvlar o‘zining nafisligi, jilodorligi, mukammaligi bilan sharq madaniyatiga qiziquvchilarni hayratga solib kelmoqda.