UNIVERSITETLARDA TURIZM SOHASIDA INGLIZ TILINING ROLI - Ergasheva Saida Umidjon qizi; Asqarova Hanifaxon Qahramonjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ingliz tili yigirma birinchi asrning lingua francasi hisoblanar ekan, bugungi kunda hamma ingliz tilini mukammal bilishi kerak va professional ishga joylashish uchun, ayniqsa turizm sohasida ingliz tilini o‘rgatishning ahamiyati yaqqol ko‘rinib turibdi. Ingliz tili barcha malakali diapazonlarda talab qilinadi, lekin u o'ziga xos xususiyatlari tufayli tashrif buyuruvchilar sanoatida asosiy bo'lib qoladi.. Ingliz dialekti turizmni rivojlantirishda muhim rol o'ynadi va bu sohada ingliz tili sayohat uchun ham keng qo'llaniladi. mijoz bilan aloqada bo'lgani kabi va uchinchi darajali darajada qiziqish uyg'otadi. Ammo uning qiziqishi faqat turizm bo'yicha o'quvchilar bilan cheklanib qolmasligi kerak: turizm uchun ingliz tili - bu maxsus maqsadlar uchun ingliz tilining (ESP) eng jozibali diapazonlaridan biri, chunki har birimiz bugungi kunda turli xil tadbirlarni tomosha qilamiz.