FARMATSIYA SOHASIDA BIOETIKA - Karimberdiyev Abbosjon Azimjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Farmatsevtik bioetika - bu bioetika sohasi, bu yaratilish, klinik sinovlar, ro'yxatdan o'tkazish, ishlab chiqarish, iste'molchiga yetkazish va farmatsevtika, parafarmatsevtika va boshqa farmatsevtika mahsulotlarini yaratish, ulardan foydalanish natijasida kelib chiqadigan axloqiy, huquqiy, ijtimoiy, ekologik va huquqiy muammolarni o'rganadi. aholi va jismoniy shaxslarning sog'lig'ini, ularning hayot sifatini, shaxsning jismoniy va ruhiy yaxlitligini muhofaza qilish, inson qadr- qimmatini himoya qilish va keng aholi uchun farmatsevtika yordamining mavjudligini ta'minlash maqsadida maslahat xizmatlari.