QOLDIQLI BO’LISHNING MODUL IFODASI - Baratova Sevinch; Hakimov Behzod; Jamxurov Jasur; Baratov Aziz; Sharipova Sadoqat Fazliddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
irish: Barcha olimpiadalarda qoldiqli bo’lishga topishga doir masalalar , xususan Xalqaro Matematika Olimpiadasi (XMO) da ham dolzarb masala bo’lib kelgan va hozir ham shunday . Bu tezisda sonlarning qoldiqli bo’lishga oid chet el olipiadalarida va XMO da uchraydigan ayrim masalalarni ko’ramiz . Ularni yechishda quyida keltirilgan. Fermaning kichik teoremasidan foydalaniladi (mod – lotincha modulo so’zidan olingan) ???? ≡ ????(???? ???????? ????)