ZILZILALAR DAVRIDA MUKAMMAL ER OSTI QURILMALARINI OPTIMAL LOYIHALASH - Xolbutayev Umid; Qahramonov Javohir; Xusandov Suxrob; Qo`ychiyev Orzu (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada seysmik inshootlarni optimal loyihalash usullari haqida qisqacha ma'lumot berilgan. Sifat mezoni tuzilgan, ya'ni. maqsad funksiyasi - egallagan hajm bo'yicha murakkab yig'ilish va uzunlik birligi uchun minimallashtirish.