O’ZBEK TILIDA GAP KENGAYTIRUVCHILARI VA SO’Z KENGAYTIRUVCHILARI TAHLILI - Xoshimova Husnida Dilshodbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. O'zbek tilshunosligida bugungi kunga qadar ham to'laligicha o'z isbotini topmagan bir qator muammolar mavjud. Bir guruh tilshunoslarning bergan qoidasiga boshqa bir guruh tilshunoslarning bergan qoidasi mos kelmaslik holatlari nihoyatda ko'p uchraydi. Maqolada so'z kengaytiruvchisi va gap kengaytiruvchisi sifatida qabul qilingan sintaktik bo'laklar va ularning xususiyatlari haqida fikrlar bayon qilingan.