CHOLG‘U IJROCHILIGI TA’LIMIDA UZVIYLIK MASALALARI - Xusanboyeva Shoxista Bahrom qizi; Ro‘zimurodov Ilyos Azamatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Cholg‘u ijrochiligi milliy meros, madaniy asos sifatida alohida o‘rganiluvchi professional soha hisoblanadi. Buni yurtimizda cholg‘u ijrochiligiga berilayotgan e’tibordan ham sezsak bo‘ladi. Mutaxassis ustozlar ko‘magida o‘quvchi va talabalarga cholg‘u ijrochiligini chuqur o‘rgatish uzviyligi masalalari ta'lim tizimida alohida belgilab berilgan.