YOSH AVLODNI MILLIY RUHDA TARBIYALASHDA AN’ANAVIY CHOLG’U IJROCHILIGINING TUTGAN O’RNI - Mingishev Dilshod Haqberdiyevich; Yaratov Madiyor Asqatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o’sib kelayotgan yosh avlodning tarbiyalashda milliy musiqaning ahamiyati, an’anaviy ijrochiligida cholg’u musiqasining o’ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, uning ijrochilik uslublari yoritib berilgan. Xususan, maqolada an’anaviy cholg’ulardan g’ijjak va doiraning ijrochilik uslublari bilan birga buyuk allomalarimizning milliy musiqaga qo’shgan hissalari yoritilib o’tilgan..