UYUSHGAN JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI VA AHAMIYATI - Qurbonov Nodirbek O’ktam o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada uyushgan jinoyatchilik tushunchasi, uni boshqa turdagi jinoyatlardan ajratish tendensiyasi, o‘ziga xos xususiyatlari, sabablari va sharoitlari, hozirgi kundagi ko‘rinishlari borasidagi fikrlar, statistikalar keltirilgan. Shuningdek, uyushgan jinoyatchilikning oldini olish va bartaraf qilish bo‘yicha zarur tavsiyalar berilgan.