ЎСМИРЛИК ДАВРИДА ДЕСТРУКТИВ ХУЛҚ-ТВОРНИНГ НАМОЁН БЎЛИШИ - Д.Ҳ.Исмоилова (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Ижтимоий нормалар жамият бошқарувининг ажралмас қисми эканлиги, ижтимоий нормалар шахс ёки ижтимоий гуруҳ хулқ-атворини муайян ижтимоий муҳит билан уйғунлаштирувчи қоидалар мажмуи эканлиги, глобаллашув даврида ижтимоий нормалар тизимидаги жиддий ўзгаришлар ва тенденцияларнинг моҳияти, хулқ-атворлар оғишига таъсир этувчи замонавий омилларни ўрганиш тамойилларининг роли, интернет, виртуал дунё, ахборот оқимининг таҳлили, унинг социологик жиҳатларини ўрганиш ва ёшлар муаммоларини ўрганиш шуни кўрсатадики, глобаллашув жараёнида маънавий ҳаётимизни издан чиқаришга қаратилган жиддий хавфлар ва уларни олдини олиш чора-тадбирларини ишлаб чиқиш.