LUGʻATLARDA OʻSIMLIK NOMLARINING FONETIK-FONOLOGIK TAHLILI - Boyulova Sevara Muhiddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Mazkur maqolada “Devonu lug`otit turk”va “At-tuhfa Asarlarida o`simlik nomlarining kelib chiqishi va fonetik,fonologik jihatdan tasnif etilgani ochibberilgan.Unda o`simlik nomlarining ma`nolari va turkiy qavmlarda qanday atalgani va fonemalarning o`zgarishi natijasida so`z ma`nosi ham o`zgarib ketishi haqida birqancha ma`lumotlarga ega bo`lamiz.