YUNISTRAL ALBITRAJ QOIDALARI - Shokirov Sherozbek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Maqolada: Yunistral arbitraj qoidalarini qayta ko'rib chiqishga bag'ishlangan. Arbitraj qoidalari nafaqat yuzaga keladigan nizolarni hal qilishning samarali vositasi sifatida namoyon bo'ldi. tijorat shartnomalaridan. Arbitraj qoidalarini qayta ko'rib chiqish bo'yicha ishlar Yunistral arbitraj ishchi guruhi doirasida amalga oshiriladi. Maqolada Ishchi guruh tomonidan Arbitraj qoidalari loyihasiga kiritilgan yangi qoidalar muhokama qilinadi. Xususan, Arbitraj qoidalarining amal qilish doirasi, hakamlik sudyalarini tayinlash, vakolatli organ to‘g‘risidagi, qarorlar qabul qilish tartibi va boshqalar to‘g‘risidagi qoidalar o‘rganilmoqda.