TURLI TEXNOLOGIYALARNING MATEMATIKA DARSLARIDA QO`LLANILISHI - Aralov Asqar Saidaxmat ògli; Muminov Safar Jòraqul ògli; Orolov Jamshid Mengishevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Matematika fanini o‘rgatish jarayonida turli innovatsion texnologiyalardan foydalanilanish mumkin. Darslarning qay darajada tashkillanishi bu o‘qituvchining ijodkorlik qobiliyatiga ham bog‘liqdir. Matematik o‘yinlar, STEAM texnologiyasi rasmli topishmoqlar kundalik darslarga joziba bag‘ishlaydi. Didaktik o‘yinlar darsda ishni individuallashtirish, har bir o‘quvchining kuchiga mos topshiriq berish, uning qobiliyatlarini maksimal o‘stirish imkoniyatini beradi. O‘yin orqali o‘quvchilar darsdan olgan bilimlarini mustahkamlaydilar, ularni hayotga tadbiq eta olishga tayyorlanadilar.