XITOY VA MARKAZIY OSIYO TRANSPORT KORIDORLARINIG LOGISTIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI TAHLILI - Rahmonov Sardor Abdusattor o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аnnotаtsiyа. Mаqolаdа bugungi kunda markaziy osiyoda transport koridorlarining logistik rivojlanishi, xalqaro iqtisodiy munosabatlarning rivojlanishi, integratsion jarayonlarning tobora chuqurlashishi va xalqaro savdo samaradorligining transport logistikasiga bog‘lanib qolishi mamlakatlarning bir loyiha ostida birlashish zaruriyatini keltirib chiqardi. Ushbu zaruriy jarayonni ro‘yobga chiqarish va mintaqalararo integratsion aloqalarni rivojlantirish maqsadida Xitoy va Markaziy Osiyo transport koridorlarining rivojlanishi hamda logistik imkoniyatlarning kengayib borishi, mintaqalarning chegaraviy xolati va uzoq yillik mushtarak tarixi ushbu mamlakatlarni yagona logistik tizim ostida birlashtirish imkoniyatini beradi. Mаqolаdа bu borаdа muаllifning fikr vа tаkliflаri qаyd etilgаn.