O‘ZBEKISTONDA TEXNOPARKLARNING RIVOJLANISHIDA VENCHUR KAPITALINING O‘RNI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Dilshod Xidirov Nurjamol o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston texnoparklaridagi asosiy muammolar: import o‘rnini bosuvchi mahsulotlarni ishlab chiqarishga ahamiyat berilib, eksportbop tovarlar kam ishlab chiqarilayotganligi; texnopark faoliyatining ilmiy-tadqiqot muassasalari faoliyati bilan chambarchas bog‘lanmaganligi; texnopark faoliyatida venchur fondlari ishtirokining mavjud emasligi o‘rganilgan hamda respublikada venchur fondlarini tashkil etish orqali ushbu muammolarni yechish bo‘yicha takliflar berilgan.