КАРАНТИНЛИ ВА ИНСОН УЧУН ХАВФЛИ БЎЛГАН БОШҚА ЮҚУМЛИ КАСАЛЛИКЛАР ТАРҚАЛИШИ ҲАҚИДА ҲАҚИҚАТГА ТЎҒРИ КЕЛМАЙДИГАН МАЪЛУМОТЛАРНИ ТАРҚАТИШ ВА АХОЛИ ОРАСИДА ВАХИМА УЙҒОТИШ ЖИНОИЙ ЖАВОБГАРЛИККА ОЛИБ КЕЛАДИ - Болтаев Суҳроббек (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Мазкур мақолада карантинли ва инсог учун хавфли бўлган бошқа юқумли касалликлар тарқалиши ҳақида ҳақиқатга тўғри келмайдиган маълумотларини тарқатиш ва аҳоли орасида ваҳима уйғотиш каби ҳаракатларин амалга оширган шахсларни қокунчиликка асосан белгилаб тартибда шахсларнинг ҳаракатларига ҳуқуқий бахо бериш ва жиноий жавобгарликка тортилиш масаласини, жавобгарликнинг тури ва миқдорини, ёлғон маълумотларга ишониб, улрни бошқа шахсларага тарқатиш орқали ахоли орасида вахима уйғотмаслик учун фақат расмий веб-сайт ва каналларда элон қилиниб ўз тасдиғини топган ахборотлардан фойдаланиш кераклиги билдирилади.