XARAKTERISTIKADA LOKAL VA NOLOKAL SHARTLI MASALALAR - Shakayeva Elvira Erkin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xususiy hosilali differensial tenglamalar uchun xarakteristikada qo’yiladigan lokal va nolokal shartli masalalarning o’rganilishi tarixi o’rganilgan. Potensiallar nazariyasi tatbiq etilishi ko’rib chiqilgan. Giperbolik tipdagi tenglamaga chegaraviy masala qo’yilishi bayon qilingan va bunga doir masala yechilgan.