O`TKAN KUNLAR ROMANIDAGI DINIY BIRIKMALAR - Boyqulova Sevara; Ergasheva Dilrabo (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annatatsiya: Mazkur maqolada Abdulla Qodiriyning “O`tkan kunlar”romanida keltirilgan diniy so`z va birikmalarning morfologik,leksik tahlili va ularning ma`nolarida haqida keltiriladi. Shuningdek, maqolada qodiriyshunos olimlarning fikrlari,ba`zi diniy so`zlarning lug`aviy ma`nolari va ularning arab tilida qanday ma`noda keltirilgani haqida batafsil ma`lumot keltiriladi.