ПРАФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИ ФАОЛИЯТИДА ЮЗАГА КЕЛГАН МУАММО ВА КАМЧИЛИКЛАР ХАМДА УЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ЙЎЛЛАРИ - С.Х.Холмирзаев; Турсунбоев Ҳумоюн Ғайрат ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Мустақиллик йилларида амалга оширилган ислоҳотлар суд-ҳуқуқ соҳасини демократлаштириш ва эркинлаштиришга, суд ҳокимиятининг фуқароларнинг ҳуқуқ ва қонуний манфаатларини ҳимоя қилиш борасидаги роли ва аҳамиятини оширишга замин яратди.Шу билан бирга, мамлакатни ривожлантиришнинг замонавий талаблари ва стратегик устувор вазифалари суд- ҳуқуқ тизимини янада такомиллаштиришни талаб этади 1