SUG’URTA TUSHUNCHASI, MOHIYATI VA TURLARI - Mirsadixonov Mirodil; Rahimov Xurshid; Mirsaidov Mirakmal; Fasixiddinov Ramziddin; Allaberganov Aziz (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Sug'urta hayotimizning ajralmas qismiga aylangan xatarlarni boshqarish vositasidir. Bu sug'urtalovchi va sug'urtalangan ikki tomon o'rtasidagi shartnoma bo'lib, unda sug'urtalovchi sug'urtalanuvchiga kutilmagan hodisa tufayli yuzaga kelishi mumkin bo'lgan har qanday moliyaviy zararni qoplashni va'da qiladi. Ushbu maqolada sug'urta tushunchasi, mohiyati va turlari hamda ularning zamonaviy hayotdagi ahamiyati haqida umumiy ma'lumot berilgan.