TALABA-YOSHLARNI MA’NAVIY – AXLOQIY TARBIYALASHDA ZAMONAVIY USLUBLAR MAZMUNI - Erkaboyev Oybek Muxammadjonovich; Mirzayeva Gavharoy Qosimjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Talaba-yoshlarning ma’naviy – axloqiy rivojlanishi – bu tarbiya yordamida ideal xulq dasturini, uning hayotiy tajribasi, ma’naviy ehtiyojga mos keladigan real xatti – harakat elementiga aylantirishdir. Bunday hol faqat o`quvchining ideali uning ma’naviy – axloqiy xatti – harakatlari andozasiga, me’yorlariga mos tushsagina, to`g`ri kelganidagina ro`y berish mumkin. Shu bilan birga ma’naviy – axloqiy tarbiya rivojlanish elementlari faqat tashqi muhitning bevosita yoki bilvosita ta’siridagina sodir bo`ladi va harakatga keladi. Talaba-yoshlarning va tashqi muhitning doimiy munosabatidagina uning ma’naviy – axloqiy rivojlanishi ta’minlanadi.