QADIMGI OLD OSIYO DAVLATLARI TARIXI - Ruzmetov Jasur; Saidusmonov Bahrom (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qadimgi Old Osiyo davlatlari tarixiga oid malumotlar beriladi Qadimgi Old Osiyo davlatlari Xett, Mitanni, Ossuriya, Urartu, davlatlari tashkil topishi, madaniyati ularning hayoti faoliyatlari, dehqonchilik, chorvachilik bilan shugʻullanganliklari shuningdek, davlat boshqaruv tizimlari davlatni kengaytirish uchun qilgan urushlari davlat hukumdorlari faoliyatlari Ossuriya davlatining kuchayishi xett davlati madaniyatining yuksalishi Ossurya davlatining parchalanishi va tugatilishi haqida malumotlar beriladi.