QIRRALARNI ANIQLASH (GRADIENT (SOBEL, PREVITT, CANNI) VA CHUQUR O’RGANISH (YAXLIT ICHKI) YONDASHUV) - Mamatqulov Ravshanjon Ma'murjonovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Zamonaviy dunyoda ob’ektlarni tanib olish tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda va dinamik tizimlarda algoritmlardan foydalanish zaruratga aylanib bormoqda. Ish tasvirni aniqlash algoritmlarini ishlab chiqadi va takomillashtiradi. Xotiraga ega tizimlar uchun differentsial hisoblash apparati va tasvirni aniqlash algoritmlaridan foydalanish chiziqli bo’lmagan dinamik tizimlarni boshqarish uchun zarurdir.