VALERIANA (OFFICINALIS) O’SIMLIGINING FOYDALI TARKIBI HAMDA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI - Asadova Aziza Kamoliddin qizi; Nabiyeva Zulxumor Zafar qizi; Mamatqulova Iroda Ergashevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu qo’lyozmada Valeriana (officinalis) o’simligining dorivorlik xususiyati hamda uni yetishtirish agratexnologiyasi haqida ma’lumotlar berilgan. Valeriana (officinalis) dorivor o’simligi o’tmishdan bizga ma’lum bo’lib bir qancha nomlar bilan atalgan. Averyanom, aramatika va hatto qonli qirg’oq nomlari bilan atalgan. Ushbu o’simlik valerianadoshlar (Valerianaceae) oilasiga mansub,ko’p yillik o’simlllik, ildizpoyasi qisqa va ko’pgina mayda ildizchalar bilan qoplangan bo’lib, yer ostida tik joylashgan.