FUTBOLCHILARNING MASHQLANGANLIK DARAJASINING MAKSIMAL KISLOROD QABUL QILISHGA BOG‘LIQLIGI - G‘.Ernazarov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada futbolchining faoliyati bajarayotgan harakati intensivligining o‘zgarib turishida mushaklarning yuksak intensivligining ortishi va faolligining pasayishi, nisbatan tinch holatga o‘tishi bilan almashib turish va yugurish, yurish, to‘xtash bilan almashinadi, harakat yo‘nalishi, ma’romi, sur’ati ham to‘xtovsiz o‘zgarishi hamda jismoniy nagruzkani amalga oshirishda vegetativ jarayonlar birinchi navbatda modda almashinuv, nafas olish va qon aylanishdagi jiddiy funksional o‘zgarishlar bo‘yicha o‘tkazilgan pedagogik tajribalar natijalari bayon qilingan.