DAVLAT XIZMATCHILARINING FAOLIYATI SAMARADORLIGINI BAHOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Pozilova Sh. X; Qurbonmurodov Bekzod G'ofur o'gli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada davlat xizmatchilarining samaradorligini baholashning zamonaviy yondashuvlari muhokama qilinadi. Ko'pincha, hozirgi vaqtda xodimlarning ishbilarmonlik fazilatlari kompleksini tahlil qilishda ularning shaxsiy ma'lumotlariga katta rol beriladi. Davlat xizmatchilari faoliyati samaradorligini oshirishning asosiy jihati, nazariya va xalqaro amaliyotda ko‘rsatib o‘tilganidek, mansabdor shaxslarga xizmat vazifalarini bajarish va maqsadlarga erishish darajasini aks ettiruvchi ob’ektiv va keng qamrovli ko‘rsatkichlar tizimini yaratish, mansabdor shaxslarga asosiy e’tiborni hokimiyatning asosiy ustuvor yo'nalishlari. Ko'pgina rivojlangan mamlakatlarda bu maqsadda samaradorlik ko'rsatkichlari keng qo'llaniladi.