MEVALI DARAXTLARDA UCHRAYDIGON KALIFORNIYA QALQONDORLARGA QARSHI KURASHISH CHORALARI - Tolibjonova Zilola Xalimjon qizi; Abdulazizova Ominaxon Ismoiljon qizi; To‘lanova Ma’muraxon Ibroximjon qizi; Mo’ydinova Mazmunabonu Elyorbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya Ushbu maqolada bugungi kunda mevali bog‘larda tarqalgan kaliforniya qalqondorlar mevali bog‘larda juda kata zarar keltirib kelmoqda ushbu zararkunandaga dexqonlar qancha qarshi kurashmasin bu zararkunandalarning zarari kamaymayapti manashunday muammolarning yechimini ushbu maqolada qalqondorlarning rivojlanishi, tarqalishini, zarar mezoni va unga qarshi kurashish choralari bilan tanishib olasiz.